• Subpagina Banner 2

Nieuwsbrief De Doelakkers

Nieuwsbrief De Doelakkers

Donderdag 7 juni

AVG

Op 25 mei 2018 is de AVG wet in werking getreden.

Voor ons als Opvang en Onderwijs, komt er daarmee een (terugkerende) informatieplicht naar u, de ouders. Binnen onze stichting zijn we bezig met het maken van nieuwe websites en zal daar verdere informatie betreffende de AVG verplichtingen, gepubliceerd worden.
Voor Stichting Samenwijs Opvang & Onderwijs betekent dat, dat wij o.a. verplicht zijn om u te informeren over het verwerken van persoonsgegevens.

Het AVG uitgangspunt voor Stichting Samenwijs t.a.v. de persoonsgegevens, is terug te vinden in deze vijf vuistregels: 

Stichting Samenwijs vraagt informatie over uw kind, om uw kind Opvang of Onderwijs te geven.
Stichting Samenwijs is een opvoedkundige organisatie.
Stichting Samenwijs verzamelt informatie die nodig is om uw kind te kunnen begeleiden maar niet meer dan pedagogisch en didactisch noodzakelijk.
Stichting Samenwijs geeft via nieuwsbrieven en websites info over de data.
Stichting Samenwijs zorgt ( samen met u ) ervoor dat de data klopt


U moet weten, we verzamelen persoonsgegevens:

  • Direct via u;
    Dit start met het inschrijfformulier en eindigt met de procedure betreffende overgang van uw kind naar een andere vorm van Opvang of Onderwijs en alles wat u ons daartussen aan info biedt. U geeft info aan onze organisatie, op basis van "grondslag"*.
  • Indirect via derden;
    Hier betreft het data, van bijvoorbeeld GGD of Plein013, maar zeker ook via de software, die over uw kind gepubliceerd wordt en voor Opvang of Onderwijs van belang is.
    Natuurlijk is dit geen openbare data en wordt hier binnen de systemen met zorg mee omgegaan.
    * Als Stichting Samenwijs Opvang & Onderwijs hebben wij deze gegevens nodig om Onderwijs te kunnen geven. T.a.v. de beveiliging, de bewaartermijn en de toegang van en tot deze data, zijn met organisaties verwerkersovereenkomsten gesloten, waarin dit is vastgelegd.

Een voorkomende vraag op dit moment is: Hoe moet het met de foto's ( beeldmateriaal ). ?
Voor dit schooljaar hanteren we de goedkeuringen die u reeds gegeven hebt. Voor het nieuwe schooljaar vragen we opnieuw hiervoor toestemming, volgens de regels van de AVG.

Voor u als ouders geldt ook de AVG wetgeving,b.v. ten aanzien van foto's die uzelf op Social Media plaatst. Maakt u dus foto's op een "Samenwijs" – evenement, ga daar dan juist mee om.

Namens Stichting Samenwijs
Ben Hagenberg
Privacy Officer en IBP manager


Schoolshirts

Wilt u de school t-shirts niet maandag a.s., maar maandag ná de avondvierdaagse gewassen mee teruggeven?​

Bericht muziekdocent Ad Verspaandonk

Na jarenlang met veel plezier de muzieklessen en de blazersklas in de groepen 4, 5 en 6 te hebben gegeven, ga ik De Doelakkers verlaten om onze droom te gaan waarmaken. Mijn vrouw Iteke en ik zijn begin mei eigenaar geworden van Château du Pommoy ( in regionaal natuurpark 'Le Morvan', dichtbij het stadje Autun) waar we culturele cursussen gaan organiseren (o.a. kamermuziek, fotografie) maar ook verzorgde wandel, fiets en excursiearrangementen zullen aanbieden. Het Château is ook te huur om vakantie,een feest of jubileum te vieren, en is tevens te huur als chambred'hôtes. De geplande opening is met pasen 2019.

Als je op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen, kijk tegen die tijd regelmatig eens op www.chateaudupommoy.com en misschien mogen we u eens begroeten op ons Château.

Dat betekent dat ik na dit schooljaar ga stoppen met de muzieklessen op de basisschool. Samen met het MDT-collectief en De Doelakkers zorgen we voor een geschikte vervanger. Alle docenten waarmee ik heb samengewerkt dank ik heel hartelijk, ik kwam graag op De Doelakkers vanwege de leuke sfeer en collegialiteit. Maar bovenal voor de kinderen die bijna altijd leuk en enthousiast reageerden op mijn muzieklessen. Ik hoop dat er af en toe een muzikaal lichtje is aangegaan.

Merci et au revoir!

Ad Verspaandonk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jarigen deze periode

​Senn Gr. 8
Lena Gr. 7
Kyron Gr. 7
Soaad Gr. 1-2 b
Manhal Gr. 4
Julia 1-2a
Fleur Gr. 5
Floortje 1-2 a
Teun Gr. 6Juffendag groep 1-2
Juffendag in het Prehistorisch Dorp
Copyright 2015 De Doelakkers. Alle rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl