• Subpagina Banner 2

Nieuwsbrief Doelakkers

Nieuwsbrief De Doelakkers

Donderdag 25 januari 2018

Samenwijs

Per 1 januari Stichting Samenwijs Opvang & Onderwijs

Tien jaar na de vaststelling van het gemeentelijk Samenwijsbeleid in Hilvarenbeek is het nu zover dat de 6 basisscholen van De Oude Vrijheid en vestigingen van Klik Kinderopvang bestuurlijk gaan fuseren binnen Stichting Samenwijs opvang & onderwijs. Wet- en regelgeving en verschil in rechtspositie van medewerkers maken het nu niet mogelijk om volledig te fuseren. Daarom vallen de twee afzonderlijke Stichtingen Oude Vrijheid en Klik Kinderopvang onder Stichting Samenwijs opvang & onderwijs. De oude namen vervallen: De Oude Vrijheid is nu Samenwijs onderwijs en Klik Kinderopvang is Samenwijs opvang. Arnoud van Leuven, bestuurder van Stichting De Oude Vrijheid is vanaf 1 januari jl. de enige bestuurder voor opvang en onderwijs van de 6 Samenwijscentra. Het Samenwijscentrum wordt in Hilvarenbeek het nieuwe begrip voor basisschool en kinderopvang, elders ook wel bekend als brede school of integraal Kindcentrum. Door het ontstaan van Stichting Samenwijs opvang & onderwijs wordt het mogelijk om binnen de Samenwijscentra Starrebos, Doelakkers, Willibrordus (Diessen), De Vlinderakker (Biest Houtakker), Sint Jozef (Haghorst) en De Wingerd (Esbeek) één team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers te vormen.

Stichting Samenwijs opvang & onderwijs wil de spin in het web zijn waar elk kind welkom is en de zorg en aandacht krijgt die het nodig heeft om een goede basis voor de toekomst te krijgen. De Samenwijscentra doen dat in goede samenwerking met de lokale samenleving, de partners in de jeugdzorg, het verenigingsleven en de gemeente Hilvarenbeek! Met deze fusie bundelen wij de krachten om de begeleiding van uw kind en de dienstverlening aan u verder te ontwikkelen en waar nodig te verbeteren.
Dit betekent ook dat de MR van de Doelakkers een Locatieraad is geworden waarbij ook medewerkers en ouders van de opvang betrokken zijn.

Boek Food Festival

(VOOR)LEZEN MAAKT JE LEUKER!

'Hoe is het om klein te zijn?', 'Hoe is het om groot te zijn?', 'Hoe is het om ziek te zijn?', 'Of straatarm?' Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden.

Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen.

Van 24 januari t/m 3 februari zijn er weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt nog eens extra benadrukt hoe belangrijk (voor)lezen is.

Voorlezen is niet alleen belangrijk en leuk voor leerlingen die in de onderbouw zitten. Ook leerlingen in de bovenbouw vinden het heerlijk om nog regelmatig voor te worden gelezen.

Leerlingen die veel lezen vergroten hun woordenschat en doen het daarom beter op school.

Een ruime woordenschat is belangrijk voor alle taalvaardigheden. Iemands woordenschat is verbonden met schoolsucces, begrijpend lezen en het kunnen leren van teksten. Woordenschat heeft alles te maken met kunnen spreken, luisteren en lezen.

Ook Samenwijs Opvang en Onderwijs vindt lezen erg belangrijk en daarom organiseren wij samen met de bibliotheek op donderdag 1 maart het BOEK FOOD FESTIVAL.

Wij nodigen graag alle ouders/verzorgers uit voor deze avond. Deze avond staat geheel in het teken van (voor)lezen voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:

https://www.bibliotheekmb.nl/boekfoodfestival.html

Hier vindt u ook het programma.

Aanmelden kan tot 7 februari!

We zijn nog volop bezig met de voorbereidingen. We zijn oa bezig met de aankleding van de Elckerlyc. Per school en opvang komen er grote borden te hangen. Om deze borden een leuke invulling te geven, hebben wij uw hulp nodig: We zijn op zoek naar favoriete boeken, favoriete leesplekken en leestips voor andere ouders. Wij zouden het erg leuk vinden als u de bijgeleverde bijlage samen met uw kind invult. Uw kind heeft de bijlage ook op papier gekregen van de juf/meester. Maakt u het liever digitaal, dan mag dat natuurlijk ook. Geeft u op het blad ook even duidelijk aan of u toestemming geeft om uw informatie op Facebook en andere media te gebruiken.

Graag uiterlijk vrijdag 9 februari inleveren bij de eigen leerkracht. Wilt u de bijlage digitaal inleveren, dan graag versturen naar meneerJoep ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Alvast bedankt voor uw hulp en veel plezier met (voor)lezen!

Met vriendelijke groeten,

De leescoördinatoren van Samenwijs Opvang en Onderwijs en bibliotheek Hilvarenbeek

Jarigen periode

​Willem Gr. 8
Daphne Gr. 1-2a
Noor Gr.
Sam Gr. 7
Stijn Gr. 8
Thijs Gr. 5
Nout GR 7
Syb Gr. 8KeiStof bezoek aan het Textielmuseum Tilburg
Filmpje diorama Kerst 2017
Copyright 2015 De Doelakkers. Alle rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl