• Subpagina Banner 2

Nieuwsbrief Doelakkers

Nieuwsbrief De Doelakkers

Donderdag 5 april

Koningsspelen

Vrijdag 20 april 2018 doet we weer mee met de Koningsspelen. Deze spelen vinden plaats op vrijdag 20 april bij De Bolster in Diessen. Op deze dag zullen er veel sportieve spellen worden gespeeld. Om deze dag goed te laten verlopen hebben we veel hulp van ouders nodig. We willen dan ook graag een beroep op u doen. De hulp bestaat uit het begeleiden van een spel of een groepje kinderen. Uw hulp is nodig van 8.00 tot 14:15. Eventuele opvang kan geregeld worden. Mocht u interesse hebben om mee te helpen, stuur dan een mail naar meneer Joes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarin uw naam, naam van uw kind(eren) en de groep van uw kinderen). Alvast bedankt voor uw medewerking!

Groep 1 is deze dag ook welkom, geef even door aan de juf of uw kind aanwezig zal zijn.

Met sportieve groeten, Werkgroep Koningsspelen.

Vrijdag 13 april

Vrijdag 13 april zijn er veel scholen gesloten in het zuiden van het land. Het team van de Doelakkers heeft besloten om niet mee te doen aan deze staking. Deze dag zal er wel wat anders uitzien dan normaal. Er zullen aan alle groepen een aantal workshops gegeven worden. We krijgen hierbij de hulp van Meike Roberts, Miel van Berkel en digihelden. De schooltijden zijn volgens het normale rooster.

Scoor een boek

​Op dinsdag 10 april sluit groep 5 het project Scoor een Boek! af. We zijn, samen met 47 andere groepen uit de regio, uitgenodigd voor een sportief evenement op het terrein van voetbalclub Willem II. Naast de trainingsvelden, op en bij parkeerterrein P3, gaan we een leuke spellendag houden! Wie weet komen we nog spelers van Willem II tegen….

Nieuws vanuit de bibliotheek

Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

"Media zijn leuk. Maak er, samen met je kind, vooral plezier mee". Deze geruststellende woorden zijn afkomstig van Jolien Hesselberth, adviseur educatie bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Ze zijn de belangrijkste boodschap van de Bibliotheek tijdens de Media Ukkie Dagen (6 tot 13 april). Tijdens deze landelijke campagne geeft Jolien in korte video's praktische tips over mediaopvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.

"We merken dat er bij jonge ouders veel vragen zijn over het gebruik van vooral online media", vertelt Jolien Hesselberth. "Als Bibliotheek geven we advies aan ouders, zowel in onze vestigingen als op onze website en Facebookpagina. Daar vind je tijdens de Media Ukkie Dagen bijvoorbeeld 5 korte filmpjes waarin ik praktische tips geef. Ook delen we de hele week groeiboekjes uit vol met tips over taal en media." Volg de vijf tips van Jolien tijdens de Media Ukkie Dagen (6 t/m 13 april) op Facebook of YouTube.

Wandel4daagse

 Denkt u nog aan het opgeven voor de wandel4daagse. En mocht u mee willen lopen kunt u dit op lijst op de deur van de klas invullen. De betalingen gaan dit schooljaar geheel digitaal.

Jarigen deze periode

​Lial Gr. 6
Nihal Gr. 6
Zoe Gr.1-2a
Tieme Gr. 4
Lucas Gr.1-2a
Roos Gr. 8
Jurre Gr. 5
Ize Gr. 1-2a
Tuur Gr. 3

Bezoek geitenboerderij
Paasspeurtocht
Copyright 2015 De Doelakkers. Alle rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl